Un produs Blogger.

Articole

Statistici


 Ceaiul din frunze de mur sursă miraculoasă de sănătate !
Când pomenim de mur, în fața ochilor apar mustoasele și acrișoarele roade ale murului - murele. Dar puțină lume cunoaște că, de fapt, întreaga plantă de mur este, practic, un izvor de sănătate. Încă în Galen în antichitate amintea despre proprietățile vindecătoare ale acestei plante. Așa că nu ratați posibilitatea de a vă aproviziona cu frunze tinere de mur. Perioada optimă de făcut rezerve este primăvara târzie. În cele ce urmează venim cu sfaturi despre ceaiul de mur, dar nu unul din frunze uscate în mod obișnuit, ci din frunze fermentate. Acest procedeu accentuează proprietățile frunzelor, intensifică gustul și aroma ceaiului.
 
Cum procedăm: Se adaugă frunze tinere de mur. Se introduc într-un borcan și se acoperă. Când frunzele vestejesc în lipsa apei, capătă o culoare neagră. În acest moment frunzele se pun la uscat la umbră, într-un loc bine aerisit. Când sunt uscate, se păstrează în punguțe de pânză sau în containere sau plastic alimentar.
Ce proprietăți are ceaiul de mur: Întărește pereții vaselor sangvine, ajută în cazul dereglărilor intestinale, a intoxicațiilor alimentare, a gastritelor, hemoragiilor, a afecțiunilor cardiace, a anemiilor, elimină inflamațiile, este diuretic, intensifică transpirația, calmează și liniștește în cazul stresului și nevrozelor, scade nivelul tensiunii arteriale, facilitează respirația în cazul bronșitei etc. Este recomandat acest ceai și femeilor după 40 de ani.
Cum se prepară și se bea ceaiul:  Peste 1 linguriță de frunze fermentate se toarnă 1 pahar de apă fierbinte, iar peste 15 minute se filtrează și se bea ca pe un ceai obișnuit , de 1-3 ori pe zi . Îl puteți cu puțină miere, numai după ce sa răcorit un pic.


0 коммент.:

Trimiteți un comentariu

Alege limba!

Spune-i unui prieten!