Un produs Blogger.

Articole

Statistici

  Fiertura de ovăz în locul cafelei de dimineață 

Mulți dintre noi nu-și imaginează o zi începută fără cafea. Cafeaua nu numai că te trezește, dar mai și dă doza de energie de care avem nevoie la începutul zilei. Dar puteți încerca și alt remediu, care are cam același efect, poate doar aroma mai puțină.


E vorba despre fiertura de ovăz, care, spre deosebire de cafea , nu crează dependență. O ceașcă de fiertură de acest fel, pe nemâncate, vă aprovizionează cu o doză buna de vitamine din grupa B și K antioxidanții A și E și mineralele kaliu, magneziu, zinc, fier, siliciu, mangan, fosfor, iod.  Ovăzul întărește organismul, este un antioxidant și tonifiant puternic, influențează benefic sistemul nervos și schimbul de substanțe, restabilește mucoasa stomacului și a intestinelor, vindecă rănile, este coleretic și este indicat în afecțiunile cronice ale ficatului și în cele ale aparatului uro-genital, tratează anemia, ajută în cazul răcelilor.  
Cum se pregătește fiertura: Veți avea nevoie de boabe întregi de ovăz, cu tot cu coajă ( învelișul exterior ) și nu de fulgi de ovăz . 
1.) Se alege de impurități și se macină într-o râșniță electrică. De altfel, puteți măcina o cantitate mai mare, pe care s-o păstrați într-un borcănel se sticlă, închis cu un capac.
2.) Peste o linguriță de ovăz se toarnă 1 ceșcuță ( 50-60 ml ) de apă rece și se pune la foc mic în ibric, amestecând continuu.
3.) Se fierbe 2-5 minute, 

după care se filtrează apoi se bea cu înghițituri mici. 

Sugestie: Nu vă grăbiți să aruncați resturile de ovăz! le putem aplica călduțe pe pielea curată a fetei, dar evitând zona ochilor și a buzelor. După 15 minute, când masca se usucă, se îndepărtează cu apă călduță. Această mască curăță și hrănește tenul, îl face mai luminos. 

0 коммент.:

Trimiteți un comentariu

Alege limba!

Spune-i unui prieten!